Insomnii

Ştim cu toţii că somnul este o componentă fiziologică extrem de importantă a vieții umane. Tulburările de somn provoacă nu numai suferințe fizice, ci și la tulburări psihice grave. Corpul nostru este programat în așa fel încât cantitatea de somn și modul în care dormim sunt la fel de importante. Insomnia nu este deloc romantică. Tulburarea are un impact negativ asupra productivității muncii și calității vieții. Oboseala datorată somnului insuficient poate fi cauza accidentelor (casnice, rutiere, industriale) cu traumatisme.
O mulțime de factori, obiectivi și subiectivi, influenţează durata somnului. Majoritatea oamenilor tind să le neglijeze, considerându-le trecătoare şi minore pentru a se adresa după ajutor. Însă specialiștii competenți ai Centrului de Neurologie și Reabilitare Neuromed Sf. Luca insistă că dacă boala persistă mai mult de trei luni, e un semnal de alarmă şi trebuie și să faceţi o programare la neurolog.
Neuromed Sf. Luca folosește cu succes instrumente, care vă ajută să scăpaţi de insomnie și abaterile asociate de la normalitate: migrene, iritabilitate, anxietate și depresie, probleme de memorie. Dacă în stadiul incipient al bolii vă puteţi descurca fără intervenție medicamentoasă, medicul neurolog recomandă ședințe de acupunctură, care reduc stresul și ajută la echilibrarea producției de melatonină în orele de noapte. La ameliorarea somnului poate contribui masajul, efectuat de un specialist de clasă în terapia manuală. Masajul oferă relaxare musculară, scade tensiunea nervoasă și ridică nivelul psihoemoțional. Toate aceste proceduri medicale se desfășoară într-o atmosferă reconfortantă, care, de asemenea, contribuie mult la soluţionarea cu succes a problemei. După finalizarea curei de tratament, este important să urmați recomandările medicului privind respectarea regulilor unui somn sănătos.

Consultație

Înscrie-te la unul din specialiștii Neuromed

Lasă-ți datele Dvs de contact și în cel mai scurt timp, persoana responsabila va telefona pentru a confirma înscrierea Dvs. la medicul corespunzător.