Amorțirea membrelor

Amorțirea membrelor este o tulburare foarte frecventă a activității umane. S-ar părea că toți cei care au stat vreodată îndelung nemișcați în poziție greșită s-au confruntat cu asta. Cu toate acestea, merită de acordat mai multă atenție dacă furnicăturile, răcirea și pierderea senzației în picioare, mâini, uneori gât apar cu o anumită frecvență. Cauzele amorțirii pot fi diverse, dar în toate cazurile vorbim despre afectarea sistemului nervos periferic, atunci când nervul care este responsabil pentru sensibilitatea membrelor, mișcare și coordonare, este supus unui «atac». Într-un grup de risc special sunt vârstnicii, femeile însărcinate; persoanele care suferă de anemie; cei care duc un mod nesănătos de viață.
Dacă aveți frecvent slăbiciune la nivelul membrelor, amorțire și durere ulterioară, ar trebui să vă faceți imediat o programare la un neurolog. Doar un medic cu experiență va putea identifica cauza simptomelor de amorțire, care poate masca o hernie de disc, osteocondroză, osteoporoză, probleme articulare. În unele situații, pe lângă un examen neurologic și un studiu al problemei, poate fi necesară consultația endocrinologului sau a unui ortoped. Cu cât mai multe examinări, cu atât diagnosticul va fi mai precis. Capacitățile tehnice și experiența vastă a specialiștilor din cadrul Centrului medical Neuromed Sf.Luca ajută pacienții să scape de problema amorțirii. Sunt recomandate metode de tratament verificate, cum ar fi fizioterapia sau kinetoterapia complexă, acupunctura – pentru fiecare pacient se întocmește un program individual în baza unui diagnostic cert.
La clinica Neuromed Sf.Luca se știe cum și se face totul pentru a ajuta oamenii să simtă o putere sănătoasă și să revină la o viață activă.

Consultație

Înscrie-te la unul din specialiștii Neuromed

Lasă-ți datele Dvs de contact și în cel mai scurt timp, persoana responsabila va telefona pentru a confirma înscrierea Dvs. la medicul corespunzător.