Consultația medicului cardiolog

Vine un moment în viața fiecărei persoane când i se recomandă consultația unui cardiolog. Există motive diferite pentru care medicul dumneavoastră vă face referință către un specialist în domeniul cardiac: poate aveți dureri recurente în piept, dificultăți de respirație sau există o suspiciune de nevroză cardiac, sau poate fișa dumneavoastră medicală conține indicii de boli cardiace ereditare. Toate acestea și multe alte întrebări trebuie rezolvate în timpul unei consultații la un medic cardiolog.

O vizită inițială la un cardiolog include o examinare completă a pacientului. Pe lângă indicatorii fizici de bază ai pacientului - înălțimea, greutatea, la prima consultație, medicul măsoară tensiunea arterială, frecvența respiratorie și ritmul cardiac în repaus. Acesta vă va ausculta cu atenție inima și plămânii, va examina cu atenție vasele de sânge ale gâtului, brațelor și picioarelor și va verifica dacă există edeme.

În funcție de informațiile de care are nevoie cardiologul, în timpul primei consultații este uneori necesar să faceți mai multe teste simple și nedureroase: o analiză de sânge, o electrocardiogramă, еcografie cardiacă, ecografie vasculară, o radiografie toracică, astfel încât specialistul să poată vedea structura «pompei» dumneavoastră.

Desigur, veți avea multe preocupări și întrebări, dintre care principala este dacă aveți probleme de inimă și cum să trăiți cu ele. Și este de înțeles că veți fi puțin nervos. Dar cu un cardiolog cu experiență de la clinica Neuromed Sf.Luca puteți fi absolut calm. Inima dumneavoastră este importantă pentru noi, iar medicul înțelege perfect cât de mult înseamnă această vizită și de aceea va răspunde amănunțit la toate întrebările. Cu cât ne spuneți mai mult despre starea dumneavoastră, cu atât diagnosticul va fi mai precis și va fi posibil să schițăm o strategie de tratament sau acțiuni preventive pentru a menține funcționarea naturală a celui mai important organ, care poartă o povară emoțională uriașă și este responsabil pentru toate procesele vitale din organism.

Vă rugăm să rețineți că prioritatea noastră este să vă menținem inima sănătoasă.
Tocmai de aceea, dacă vi s-au recomandat examinări suplimentare sau consultația specialiștilor de alt profil de la clinica Neuromed Sf.Luca, contactați-ne chiar acum!

Consultație

Înscrie-te la unul din specialiștii Neuromed

Lasă-ți datele Dvs de contact și în cel mai scurt timp, persoana responsabila va telefona pentru a confirma înscrierea Dvs. la medicul corespunzător.