FAQ
-
Cate proceduri de kinetoterapie, acupunctura, masaj trebuie sa faci?
Conform studiilor clinice rezultatele de la proceduri, precum acupunctura, kinetoterapia, masajul se încep a instala cu ziua 8, pentru a obține un rezultat stabil și de durată sunt necesare 10-12 proceduri. În cazuri mai complicate doctorul poate indica 20 de procedure, însă nu mai mult. Este de menționat, că după primele 3-4 proceduri sunt posibile acutizări, adică înrăutătirea stării, este un fenomen absolut normal, care indică, că se lucrează corect, în direcția cuvenită, iar acutizarea apare deoarece organismul se adaptează la o realitate nouă (circuit sangvin mai intens, deblocare musculara etc.)
-
De ce osteopatia nu se face zilnic?
Osteopatia este o procedură care lucrează cu structurile profunde, muschii cei mai profunzi, oase, organe interne, chiar putem influenta circuitul lichidului cefalo-rahidian cu osteopatia. Organismul are nevoie de timp pentru «a analiza și a corecta» problema. Deseori se întamplă că pacientul are nevoie doar de o singură procedură de osteopatie, pentru a corecta o anumită stare patologică. Alteori sunt necesare 3-4 proceduri cu interval de 1-2 săptămâni. Doar medicul osteopat, poate stabili planul individual pentru fiecare pacient.
-
Plasmoterapia este dureroasa?
Injectarea intraarticulară a plasmei nu doare mai mult decăt o injectie intramusculară. Pacientul simte cum acul străpunge pielea, apoi o usoară extensie cănd se introduce plasma în articulație.
-
Pot sa fac masaj/kinetoterapie acasă? Eu am specialistul meu, care vine acasă.
Noi nu interzicem pacientului să facă procedurile indicate acasă, sau în altă clinică, este dreptul pacientului să-și aleagă specialistul. Dar, în acest caz noi nu purtăm responsabilitate pentru rezultatul tratamentului. La noi kinetoterapeuții lucrează în echipa cu medicii și în orice moment tratamentul poate fi corectat, modificat, după evoluția stării. Deoarece noi nu cunoaștem competențele specialistilor din afară clinicii, noi nu ne asumăm riscurile.
-
Gravidele și mamele care alaptează pot fi tratate de dureri de cap, dureri de spate etc?
Noi avem în clinica o experienă destul de mare și cu succes de tratament a femeilor însărcinate și mamelor, care alaptează. Deoarece majoritatea medicamentelor sunt contraindicate, noi tratăm cu acupunctură, masaj, osteopatie. Sunt metode foarte eficiente mai ales în migrene și durerile de cap persistente, deasemenea atunci cănd gravidă sufera amețeli, grețuri, sau dureri de spate.
-
Copii pot beneficia de tratament in clinica Neuromed Sf. Luca?
Da. La noi în clinica activează neuropediatru, care lucrează cu micuții. Medicul neurolog-vertebrolog va depista dereglările de postură la copii (scolioză, cifoză) și va indica tratamentul necesar. Kinetoterapeuții noștrii au experientă și lucrează cu copilașii de la 3 luni și avem rezultate frumoase atăt cu cei mici, care aveau hypotonus sau hipertonus și întărziau în dezvoltarea fizică, căt și cu copii mai mari cu scolioze, cifoze, traume etc.
Este absolut normal să punem întrebări, înainte de a lua decizie pentru procedură anumită. Acestea sunt întrebări potrivite.
Pentru a risipi toate îndoieli și a fi sinceri cu pacienții noștri, răspundem la cele mai frecvente întrebări adresate specialiștilor clinicii Neuromed Sf.Luca.