Presolimfodrenaj

Masajul cu drenaj limfatic aparține unui complex de proceduri fizioterapeutice. În cadrul acestei tehnici este utilizat în mod eficient aerul comprimat furnizat de la un dispozitiv către un costum special izolat când e vorba presoterapie complexă sau către mâneci «ghetre», atunci când efectul terapeutic este aplicat la anumite părți ale corpului – brațe, picioare, abdomen.
Limfa are un rol foarte important în organismal uman. Există chiar și o zicală cunoscută printre medici: «Sănătatea dumneavoastră este curățenia sistemului dumneavoastră limfatic». Aceasta este un transportator al produselor metabolice ale țesuturilor prin vene; elimină toxinele, sărurile, inflamația purulentă; îndeplinește funcții hematopoietice și imunoformatoare. Iată de ce este atât de necesar să ne agităm limfa uneori, de altfel murdărirea sa amenință cu multe senzații neplăcute și afecțiuni grave.
Există motiv pentru optimism – la Centrul de Neurologie și Reabilitare Neuromed Sf.Luca din Moldova se efectuează procedurilde drenaj presolimfatic cu tehnică modernă, cu respectarea strictă a recomandărilor medicale.
Drenajul limfatic revigorează circulația sângelui și metabolismul la nivel celular, oferind un efect spasmolitic.
Astăzi, tratamentul prin metoda drenajului preso-limfatic include o serie extinsă de efecțiuni medicale.
Pot fi menționate câteva, precum:

  • varicele, edemul limfatic, limfostaza;
  • reabilitarea postoperatorie;
  • defecte ale sistemului musculo-scheletic;
  • stări nevrotice;
  • tulburări psihice si emotionale;
  • insomnie;
  • spasmul musculară la sportivi.

Și, desigur, nu putem să nu menționăm rezultatele valoroase pe care drenajul presolimfatic le oferă în estetica corporală.
Ca procedură fizioterapeutică, presomasajul este combinat cu metoda terapiei prin miostimulare. În cadrul consultației medicului neurolog de la Neuromed Sf.Luca, după analizarea plângerilor, istoricului medical al pacientului și efectuarea unui examen medical, va fi întocmit un program individual de tratament, separat sau în combinație.
Doar am spus că totul este bine! Fiți sănătos și liniștit!

Afecțiunele tratate
Consultație

Înscrie-te la unul din specialiștii Neuromed

Lasă-ți datele Dvs de contact și în cel mai scurt timp, persoana responsabila va telefona pentru a confirma înscrierea Dvs. la medicul corespunzător.