Frica

Ce este frica? – De fapt, este o emoție firească a omului, o reacție de apărare la orice pericol sau teamă de a părăsi zona de confort. Dar uneori frica devine o obsesie, copleşind total «victima» și răpindu-i calmul. Devine greu să scapi de ea. Acest lucru este direct legat de disfuncția creierului. Bărbații, femeile, copiii de orice vârstă au frici. Uneori, fricile se «deghizează» abil, dar vine un moment în care răbufnesc, devin o problemă gravă și pot duce la atacuri de panică, stări de inconştienţă.
S-a dovedit deja că persoanele predispuse patologic la frică au nevoie de îngrijiri medicale speciale. Când o persoană se confruntă cu un iritant, ritmul cardiac crește, respirația devine dificilă și apare o lipsă acută de aer, ceea ce duce la sufocare. Ca urmare, temperatura corpului poate crește sau scădea, mișcările devin stingherite, capacitatea de a vorbi dispare pentru un timp, plus apar senzații fizice neplăcute – amețeli, greață, amorțeală a membrelor și alte «disfuncţii». 
La Centrul de neurologie şi reabilitare Neuromed Sf. Luca fricile dispar, specialiștii calificați le tratează eficient. Deoarece fricile sunt adesea cauzate de nevroză, tulburări de anxietate și alți factori, ar trebui să vă înscrieţi la neurolog pentru a determina gravitatea bolii. Pe baza istoricului pacientului și a portretului său psihologic, medicul elaborează un regim de tratament individual bazat pe o abordare integrată delicată a soluționării problemei. Spiritul de echipă al echipei profesioniste și înțelepte Neuromed Sf. Luca se manifestă foarte clar. Prin conlucrare, neurologul, psihoterapeutul, fizioterapeutul, masorii reuşesc să descopere şi să elimine focarul fricii pacientului. În marea majoritate a cazurilor, clienții clinicii revin la viața normală fără frici, fără a trece peste limita în care situația scăpa de sub control și devine o boală psihică mai gravă.

Consultație

Înscrie-te la unul din specialiștii Neuromed

Lasă-ți datele Dvs de contact și în cel mai scurt timp, persoana responsabila va telefona pentru a confirma înscrierea Dvs. la medicul corespunzător.