Pilates

Toți au auzit de rutinele și antrenamentele de fitness, printre care are prioritate pilatesul, ca set de exerciții pentru o silueta suplă, conform celor mai răspândite opinii. Puțini știu că această gimnastică a apărut acum mai bine de 100 de ani, la începutul secolului XX, și poartă numele lui Joseph Pilates, creatorul acesteia. Aceasta este o metodă de recuperare care, alături de alte practici cunoscute precum kinetoterapia, osteopatia și fizioterapia, ameliorează mobilitatea articulară, fortifică mușchii, corectează postura și dezvoltă flexibilitatea. Este de remarcat faptul că însuși creatorul metodei a numit-o la început «contrologie», ceea ce presupune că toate mișcările corpului trebuie să fie controlate și axate pe mușchii principali.
Clinica Neuromed vă oferă antrenamente individuale de pilates pentru 1-2 persoane. Instructorul de pilates, care este antrenor și kinetoterapeut, are cunoștințe aprofundate în anatomia și fiziologia corpului uman,  calificare înaltă și experiență practică în pilatesul medical. Pacienții se află sub supravegherea medicului clinicii, iar planul de antrenamente ține cont de problema concretă a pacientului. Recomandăm efectuarea a 2-3 antrenamente pe săptămână. La procurarea unui abonament de 10 antrenamente vă oferim reducere. 
Cel mai important este să lucrați în unison cu instructorul și să depuneți un efort pentru a vă autodepăși și atinge rezultatele dorite. Această tehnică este foarte eficientă, este potrivită pentru bărbații și femeile de orice vârstă, femeile însărcinate. Înscriindu-vă la pilates în cadrul clinicii Neuromed Sf.Luca și finalizând etapa inițială, veți simți imediat reacția de mulțumire a organismului dvs. Sala pentru antrenamente a clinicii este dotată cu tot echipamentul special necesar pentru a vă antrena într-un mediu confortabil. 

Veți obține:
⦁ ameliorarea mobilității articulare datorită modificărilor favorabile ce se produc în țesuturile moi; 
⦁ corpul dvs. va deveni flexibil și ușor;
⦁ se va ameliora ținuta și va crește stabilitatea, deoarece se întăresc mușchii drept rezultat al complexului de antrenamente selectat corect și în mod individual;
⦁ corpul va deveni puternic, va crește rezistența, se va tonifia abdomenul, coapsele;
⦁ durerile de spate se vor reduce semnificativ;
⦁ riscul traumelor va scădea;
⦁ sistemul cardiovascular se va întări și anxietatea va scădea.

Pilatesul are avantaje uriașe față de alte activități fizice, în primul rând pentru că respirația devine mai plină, funcția pulmonară se îmbunătățește, iar cu cât intră mai mult oxigen în organism, cu atât ești mai puțin stresat, atenția devine concentrată. Pilatesul este util pentru antrenarea sportivilor profesioniști. Când practici pilatesul, viața capătă culori noi și strălucitoare.

Însă mai este ceva, și acest lucru este foarte important: ca și orice alt tip de activitate fizică terapeutică, pilatesul are și contraindicațiile sale, așa că trebuie să consultați un neurolog înainte de a începe antrenamentele. Vino la Neuromed Sf. Luca și vei reuși!

Consultație

Înscrie-te la unul din specialiștii Neuromed

Lasă-ți datele Dvs de contact și în cel mai scurt timp, persoana responsabila va telefona pentru a confirma înscrierea Dvs. la medicul corespunzător.