Hipertensiunea arterială

Boala hipertensivă sau hipertensiunea arterială, este una dintre cele mai frecvente boli ale sistemului cardiovascular. Se caracterizează prin tensiune arterială crescută, care poate duce la complicații grave, cum ar fi atac de cord, accident vascular cerebral și afectarea organelor. Este important să solicitați imediat asistență medicală și să începeți tratamentul pentru a preveni aceste complicații.

Pentru a diagnostica cu exactitate hipertensiunea arterială, este important să se efectueze o examinare vastă a pacientului. Una dintre metodele cheie este ultrasonografia inimii și a vaselor de sânge, care permite să evaluăm starea mușchilor inimii și a vaselor de sânge, precum și să identificăm eventuale modificări asociate cu hipertensiunea arterială.

Scopul principal în tratamentul hipertensiunii arteriale este reducerea tensiunii arteriale la valori normale și reducerea riscului de complicații cardiovasculare. Diverse metode de tratament pot ajuta în acest sens, inclusiv farmacoterapie și metode non-medicamentoase.

Una dintre metodele eficiente de tratament non-medicamentos al hipertensiunii arteriale este kinetoterapia, care include un set de exerciții ce vizează fortificarea sistemului cardiovascular și scăderea tensiunii arteriale.

O altă metodă importantă de tratament non-medicamentos al hipertensiunii arteriale este miostimularea. Această practică folosește stimularea electrică pentru a activa mușchii și pentru a îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce ajută la scăderea tensiunii arteriale și la întărirea mușchilor inimii.

Este important să reținem că aceste metode au contraindicații, așa că sunt prescrise după o examinare amănunțită a stării pacientului și sunt efectuate sub supravegherea strictă a unui medic. Specialiștii de la clinica de reabilitare medicală Neuromed au o vastă experiență în tratarea hipertensiunii arteriale și vă vor ajuta să alegeți cea mai potrivită metodă de tratament.

Scopul nostru principal este să vă îmbunătățim sănătatea și să prevenim complicațiile grave.
Programați-vă la medic cardiolog și primiți un program de tratament individual.

Consultație

Înscrie-te la unul din specialiștii Neuromed

Lasă-ți datele Dvs de contact și în cel mai scurt timp, persoana responsabila va telefona pentru a confirma înscrierea Dvs. la medicul corespunzător.