Inima este unul dintre cele mai importante organe din organismul nostru, iar sănătatea ei joacă un rol cheie în viața noastră. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolile cardiovasculare rămân una dintre principalele cauze de deces în lume. Cu toate acestea, multe probleme cardiace pot fi prevenite și tratate cu succes dacă consultați la timp un medic cardiolog cu experiență.

De ce este atât de important consultația unui medic cardiolog?

Cardiologul este un medic specializat în diagnosticarea, tratamentul și prevenirea bolilor inimii și ale vaselor de sânge. Consultația cardiologului poate fi nu doar o măsură preventivă, dar și o intervenție salvatoare pentru cei care au suferit deja de afecțiuni cardiace.
Medicul cardiolog va efectua o examinare amănunțită, inclusiv colectarea anamnezei (strângerea istoricului medical și de viață al pacientului), examenul fizic și, dacă este necesar, teste suplimentare precum ECG, ecografia cardiacă și analize de sânge. Acest lucru va permite medicului să determine cu exactitate starea de sănătate a inimii și să identifice orice devieri.

Experiență pozitivă în tratament

Unul dintre punctele cheie în tratamentul patologiilor cardiace este solicitarea cât mai curând a ajutorului medical. Cu cât depistați mai devreme problema și începeți tratamentul, cu atât este mai mare probabilitatea unui rezultat pozitiv.

Boli coronariene, aritmii, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă – acestea și alte boli ale sistemului cardiovascular al organismului pot fi controlate cu medicamente și modificări spre un mod de viață sănătos.

Pe lângă medicamente, tratamentele non-medicamentoase pentru afecțiunile cardiace includ schimbarea dietei cu una mai sănătoasă, «gestionarea» stresului și eliminarea obiceiurilor nocive precum fumatul și consumul excesiv de alcool. Fizioterapia este excelentă pentru îmbunătățirea calității de funcționare a inimii. Toate recomandările și programele de activitate fizică, nutriție și administrare de medicamente sunt efectuate conform unui program individual pentru fiecare pacient, sub supravegherea strictă a unui medic. În același timp, medicul ia în considerare și caracteristicile de sex: apariția și dezvoltarea patologiilor cardiace la bărbați și femei se pot diferenția.

Clinica Neuromed înțelege că nu este o sarcină ușoară să aveți grijă de sănătatea inimii dumneavoastră. Prin urmare, clinica noastră oferă prețuri stabile pentru consultații și proceduri la medicul cardiolog și alți specialiști, astfel încât să vă puteți planifica cheltuielile și să nu vă faceți griji pentru viitor.

Oferim condiții confortabile pacienților noștri pentru a-i face să se simtă ca acasă. Echipa noastră prietenoasă va face tot posibilul pentru ca vizita la noi să fie plăcută și fără stres.

Concluzie

Să aveți grijă de inima dumneavoastră înseamnă să aveți grijă de viața și calitatea viitorului dumneavoastră. Dacă aveți îndoieli sau îngrijorări cu privire la activitatea inimii, contactați medicul cardiolog. Împreună cu echipa Neuromed Sf.Luca, veți obține rezultate excelente și vă veți menține sănătatea inimii mulți ani înainte.

Nu așteptați ca problemele cardiace să devină ireversibile. Programați-vă astăzi la o consultație a specialiștilor noștri și începeți să aveți grijă de inima dumneavoastră. Puteți face o programare online sau apelați la ☎ +37369235015.
Cu adevărat - sănătatea dumneavoastră este viitorul dumneavoastră!