Practic oricare din noi astăzi a auzit despre acupunctură, a urmărit dezbateri aprinse despre beneficiile sau inutilitatea acesteia și cunoaşte că este o practică antică de vindecare chineză.

Deşi este arhicunoscut, confirmăm încă o dată – acupunctura, într-adevăr, este adânc înrădăcinată în medicina tradițională chineză, este utilizată pe scară largă în lume ca metodă complementară de tratament, iar această metodă este incredibil de eficientă. Este cazul când vindecarea are ca scop unirea trupului cu spiritul. Într-adevăr, în filosofia multor popoare, în cunoașterea antică a diferitelor culturi și în interesul lor sporit pentru corpul uman și modul în care acesta funcționează, predomină ideea că totul în om este întreg și unit.

Toate procesele din organism sunt declanșate de energie – o forță care conduce sângele prin toate căile sale interne mari și mici, forțând mușchiul inimii să lucreze, umplând fiecare celulă a corpului uman cu viață. Această energie are propriile canale și meridiane conectate cu organe și sisteme. Ele controlează toate procesele corpului: mentale, emoționale, endocrine etc.

Și chinezii antici au dezvoltat o hartă-schemă clară, care – prin miracol – a ajuns să fie actuală până în ziua de azi. Și cunoscând această hartă, un acupuncturist realizează o muncă practic creativă, orchestrând cu îndemânare introducerea celor mai fine ace speciale în punctele de acupunctură dorite.

În Centrul de neurologie și reabilitare Neuromed Sf. Luca lucrează o persoană extraordinară, un maestru în acupunctură, care îmbină practica străveche, argumentele științifice convingătoare și credința fermă în rezultatul miraculos al metodelor folosite în procedurile de acupunctură.

Deci, experiența arată că acupunctura îi ajută pe oameni să facă față multor boli, atât în ​​stadiile incipiente ușoare, în calitate de curs independent, cât și în cazuri mai grave, în strânsă cooperare cu medicina tradițională. Popularitatea acupuncturii este de înțeles. Pe fundalul unei stări ecologice deteriorate a mediului, creșterea factorilor sociali care provoacă stres, anxietate și depresie și slăbirea capacității corpului uman de a rezista bolilor, mai ales, când întreaga lume este zguduită de COVID și mulți oameni încă nu se poate recupera din pandemie, acupunctura poate ajuta suficient de eficient. Durerile de cap, migrenele, manifestările neurologice, durerile de spate, gât și zona inferioară a spatelui și multe altele se retrag după un curs de ședințe de acupunctură prescris de medic.

Răspunzând la întrebările frecvente, acupuncturistul Centrului Neuromed Sf. Luca subliniază că acupunctura nu are efecte secundare, este aproape nedureroasă și este recomandată copiilor cu enurezis, femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, persoanelor de vârstă mijlocie și «înaintată». Principalul lucru este ca omul să depășească frica psihologică de ace medicale.

Când în timpul consultării acupuncturistul descoperă sursa durerii sau un dezechilibrului în organism, el determină punctele care trebuie înțepate și își face o diagramă. Se întâmplă adesea ca un pacient care vine cu anumite acuze, la sfârșitul cursului, să anunțe că pe parcurs i-a trecut durerea şi în alte zone. Acest lucru dovedește în mod convingător interconectarea tuturor organelor umane, pe care se bazează acupunctura.

Oamenii vin la clinică pentru a urma un curs de acupunctură din diverse motive: pentru că au auzit multe despre această metodă – vor să încerce pentru profilaxie și menținerea echilibrului energetic al organismului; prietenii le-au spus că este o metodă foarte minunată de vindecare; cunosc că metodele chinezești se bucură de autoritate; sau  vin la recomandarea medicului curant de specialitate, când medicina tradițională nu este suficientă pentru reabilitare.

La Centrul Neuromed, toată lumea va fi ascultată și primită cu drag. Desigur, numai după consultare inițială cu un neurolog. În ciuda disponibilității și eficacității acupuncturii, există contraindicații pentru tratament. Puteți obține imediat informații complete, sunând la clinică la tel. +373(69)235-015 și înregistrându-vă pentru o consultație. Sterilitatea, acuratețea, confortul psihologic vă sunt garantate.

Și da, nu mergeţi pe cuie și nu staţi pe ele – asta nu va înlocui acupunctura, dacă v-a venit brusc o asemenea idee).