În prezent o mare popularitate şi rezonanţă a căpătat metoda de tratament numită PRP-terapie – Platelet reached plasma sau plasmoterapia, plasmoliftingul. Toate derivatele au la rădăcină cuvântul «plasmă». Plasmoliftingul este utilizat eficient în cosmetologie și în practica de reabilitare medicală. La început, un simplu vizitator ar putea să nu cunoască la ce serveşte această procedură și cum se obține efectul terapeutic. De fapt, explicația este mai mult decât simplă.

Acesta este un tratament cu plasmă proprie a pacientului, obținută din sângele prelevat din vena pacientului, care va fi injectată de către plasmolog în focarul inflamației. Sângele prelevat, sub influența vitezei în centrifuga unui aparat special, este descompus în corpuri roșii, albe, trombocite și plasmă ca atare, o substanță lichidă. Aceasta este prima etapă.

Următorul pas constă în îmbogăţirea plasmei cu trombocite - «emisarii sănătății» noștri, care poartă o puternică sarcină de întremare şi vindecare datorită prezenței factorilor de creștere în ele. Anume la a doua etapă de trecere prin centrifugă apare fracția și plasma este saturată cu numărul necesar de trombocite. Asta-i tot! Elixirul tinereții și al forței pentru pacient este gata. Trebuie doar să avem încredere în specialistul – guru în domeniul terapiei cu plasmă a clinicii Neuromed Sf.

Cât privește istoria terapiei cu plasmă, se știe că prelevarea și transfuzia de plasmă la o persoană bolnavă de la o persoană sănătoasă a fost folosită pentru prima dată ca tratament în anii 1890 și a contribuit la reducerea severității unor boli infecțioase până la dezvoltarea terapiei antimicrobiene în anii 1940. Plasma proprie a pacientului este o metodă mai recentă, care asigură protecție completă împotriva eventualelor infecții (materialul este propriu, nativ), metoda este sigură şi implică efecte secundare alergice. Echipamentul medical steril este utilizat pentru fluxul sanguin și injecții. Niciun risc.

Sursele informale spun că prin această metodă se refac cartilajele, tendoanele, ligamentele, mușchii, oasele scheletului deteriorate, adică se rezolvă probleme ale sistemului musculo-scheletic. Cu toate acestea, în orice caz, doar un medic calificat stabilește diagnoza și prescrie tratamentul. Gama bolilor care pot fi tratate cu plasmă este foarte largă. Dar trebuie luate în considerare și contraindicațiile. Terapia cu plasmă în tulburările sistemului musculo-scheletic este prescrisă de un ortoped. În caz de dureri musculare și entorse, în cazurile de pierdere a sensibilităţii după traumatisme sau în caz de neuropatie, trebuie să solicitați sfatul unui neurolog.
Puteți face o programare la specialiști online la neuromed.md sau la ☎+373 (69) 235-015. Sună, află mai multe informații și fii sănătos!