Când aveți migrene și amețeli constante, dvs. luați pastile speciale. Când aveți dureri de spate, scolioză sau afecțiuni la articulațiile mari, în zonele dureroase – dvs. aplicaţi unguente, ce sunt intens promovate în spoturile publicitare. Dacă aderenţele și suturile după intervenție chirurgicală nu se resorb o lungă perioadă de timp, iar terapia medicamentoasă nu ajută, ce ar trebui să faceți? Desigur, trebuie să vizitaţi un medic osteopat.
Mâinile sensibile ale medicului
Osteopatia este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente non-medicamentoase pentru multe boli, în special, boli ale sistemului nervos, sistemului musculo-scheletic și ale organelor interne. Fondatorul osteopatiei, Andrew Taylor Still, a subliniat că interacțiunea corectă între structurile corpului, aidoma angrenajelor unei mașini, este esențială pentru sănătate.
Instrumentul principal al unui medic osteopat sunt mâinile sale, care efectuează simultan diagnosticarea manuală și tratamentul manual. Tehnica de utilizare a „mâinilor ca unelte” acţionează doar asupra barierelor fiziologice ale țesuturilor, oferind un efect blând asupra corpului uman pentru a-și activa propriile puteri și rezerve de vindecare. Doar un aparat sensibil, cum ar fi mâinile unui osteopat profesionist, poate determina modificările în organism și poate identifica cauza bolii.
Angrenajul se defectează – ceasul nu mai funcționează
Activitatea anatomică şi funcţională a corpului este bazată pe trinitatea vertebrelor, oaselor şi ligamentelor. Andrew Taylor Still, părintele osteopatiei, a numit orice dereglare a acestor „angrenaje” disfuncții somatice. Ca urmare a unei leziuni sau a anomalii congenitale, oasele se pot deplasa, iar poziţia lor incorectă poate implica afectarea aprovizionării cu sânge, stagnarea limfei și mărirea tensiunii musculare. Toate acestea pot duce ulterior la boli foarte grave. Oasele revenite la locul lor trezesc în corpul uman capacitatea de auto-reglare și energie nouă pentru autovindecare. Corpul începe să funcționeze ca un ceas elvețian.
Vizita la medicul osteopat
Pentru a identifica la pacient disfuncția somatică, care duce la o serie de boli, medicul osteopat va îndoi și dezdoi brațele și picioarele pacientului, apăsând pe anumite zone ale spatelui și laterale. Nu va exista un impact fizic profund asupra pacientului. Medicul osteopat folosește numai metode moderne de terapie osteopatică manipulativă: masaj delicat, întindere simplă și presiune ușoară asupra corpului. Un medic osteopat are cunoștințe profunde de fiziologie, biomecanică și anatomie, astfel încât sursa bolii poate fi descoperită într-un loc diferit de localizarea durerii. Numărul de vizite la un medic osteopat depinde de severitatea problemei persoanei și de modul în care se simte după primele proceduri.
Osteopatia, având o istorie de mai bine de un secol, a început să se dezvolte ca știință medicală independentă, însă, cu aproximativ 20 de ani în urmă. În ciuda faptului că nu există încă atât de mulți specialiști în acest domeniu, calitatea muncii lor și eficacitatea metodelor osteopatice atrag o atenție din ce în ce mai mare.
Clinica Neuromed Sf.Luca angajează profesioniști, inclusiv medici osteopaţi cu experiență, care vă pot oferi asistenţa de înaltă calificare. De asemenea, aici puteți urma o procedură de diagnosticare extrem de precisă – scanarea cu ultrasunete (ultrasonografia).
Rezervați o consultație inițială cu un medic osteopat online sau sunând la tel.: +373 69 235 015 și primiți recomandările și trimiterile necesare către specialiștii clinicii.