Diabet zaharat

Diabetul este una dintre cele mai frecvente afecțiuni. Dacă este netratat, influențează negativ metabolismul și funcționarea altor organe. La Centrul medical Neuromed Sf.Luca se tratează diabetul zaharat de tip I și II. Și este adevărat! Odată ce vă programați pentru o consultație cu simptome de diabet zaharat, vă aflați în mâinile grijulii ale unui endocrinolog. Anamneza, istoricul medical, rezultatele analizelor de sânge și monitorizarea nivelului de glucoză din sânge sunt colectate în cel mai amănunțit mod – după care primiți un plan de tratament individual bine structurat.
În diabetul de tip I, aceasta este utilizarea insulinei în doze strict reglementate de către medic, împreună cu practici speciale de respirație. În plus, se lucrează cu sistemul nervos al pacientului. Exercițiile fizice sunt recomandate în funcție de diagnostic și capacitățile critice ale pacientului. Și, desigur că medicul endocrinolog al clinicii Neuromed Sf. Luca, a cărei calificare profesională secundară este nutriționismul, recomandă o alimentație echilibrată.

Tratamentul diabetului zaharat de tip II oferă și mai multe motive de optimism. Cel mai important lucru de făcut în lupta împotriva diabetului este antrenarea sistemului cardiovascular, iar aceasta, în primul rând, este mișcarea. Doar și cu 600 de ani înainte de Hristos, indienii antici foloseau exercițiile pentru a trata diabetul, observând că efortul fizic scădea nivelul glucozei din sânge.
Specialistii din cadrul Neuromed Sf.Luca, în frunte cu un medic endocrinolog, practică în mod activ masajul și sesiuni de drenaj presolimfatic pentru accelerarea sistemului circulator, imbunătatirea metabolismului glucidelor si ameliorarea în general a stresului la pacienții diabetici. Există date statistice precum că în 90% din cazuri diabetul zaharat se vindecă. Deci, există un motiv să ne bucurăm de o viață deplină împreună cu personalul Centrului de neurologie și reabilitare din Chișinău.

Consultație

Înscrie-te la unul din specialiștii Neuromed

Lasă-ți datele Dvs de contact și în cel mai scurt timp, persoana responsabila va telefona pentru a confirma înscrierea Dvs. la medicul corespunzător.