• str. Alba Iulia 5/1 nr.81, Chisinau, Moldova
  • +373 061 083 434
  • Ln-Vn 9:00 -19:00, Sb: 10:00 – 14:00

Peelinguri chimice

Peelinguri chimice
14 May

Peelinguri chimice

Peelingurile chimice reprezintă una dintre cele mai solicitate proceduri în cabinetele de estetică facială.

Procedura nu este complicată şi constă în aplicarea unui acid, sau un amestec de acizi, care produc o exfoliere a ţesutului cutanat cu un efect ulterior de rejuvenare, înălbire, tratament antiacneic etc.

În cele mai dese cazuri pentru peeling se utilizează acizii lactic, glicolic, mandelic, piruvic, malic, glicolic, salicilic, azelaic, dar se pot utiliza şi alţi acizi, cum ar fi cel retinoic sau tricloracetic, deasemenea în peelinguri pot fi adăugate şi alte substanţe cu scop de tratament a anumitor probleme.

Peelnigurile după adâncimea penetrării lor în piele pot fi superficiale, medii şi profunde. Dacă efectuând un peeling superficial practic nu veţi simţi discomfort, doar o sensaţie uşoară de arsură şi o hiperemie neânsemnată a pielii, atunci peelingul mediu şi profund vor produce un discomfort mai puternic la aplicare, dar şi o perioadă mai îndelungată de reabilitare însoţită de exfoliere mai puternică, roşeaţă uneori chiar formare de cruste.

Producătorii de peelinguri chimice tind să elaboreze formule noi de peelinguri unde este prezent nu doar un singur acid de o concentraţie mare, dar un amestec de acizi de concentraţie mai mică, care îşi complimenteează acţiune având o eficacitate sporită şi efecte adverse mult mai puţine sau slab exprimate. Acest fapt ne permite să obţinem efectul pe care îl dorim - rejuvenarea tenului, reducerea ridurilor, lupta cu petele pigmentare, ten sensibil, ten acneic, cuperoză etc, dar totodatăm perioada de reabilitare va fi mai uşoară, fără roşeaţă sidescvamare puternică a tenului.

Deorece peelingul chimic este o arsură controlată a pielii, procedura se efectuază în cabinetele de estetică facială de către specialişti calificaţi. Cosmetologul va alege peelingul (componenţa acizilor) care cel mai bine se potriveşte pentru rezolvarea problemei cu care v-aţi adresat. De asemenea vă va recomanda frecvenţa efectuării peelingurilor, profunzimea lor, vă va da sfaturi referitor la îngrijirea tenului la domiciliu, pentru a spori eficacitate procedurilor.

Peelingurile chimice reprezintă un tratament a tenului care se efectuază în cure. Se pot efectua de la 4 până la 10 proceduri cu interval de o săptămână, dacă este vorba de peeling superficial. În cazul în care veţi avea nevoie de peeling mediu sau profund periodicitate procedurilor va fi de 1 procedură la 2 săptămâni, maxim se vor efectua 4 proceduri. Peelingurile pot fi combimate şi cu alte proceduri cosmetologice de îngrijire a tenului, sau chiar cu proceduri injectabile (mezoterapie, biorevitalizare, plasmolifting) pentru a spori efectul.

DESPRE NOI

Principiul nostru „NU DĂUNA” este preluat din Jurământul lui Hipocrate.Mediici consultanţi ai centrului medical „Neuromed Sf. Luca” sunt cu experienţă vastă în domeniu.